Routes en programma

Fietsen ohne Grenzen vind dit jaar voor de 13e  keer plaats en wel van 10 t/m 12 Mei 2018.

Thema van dit jaar is : Heide en Veen.

Start is op donderdag 10 mei in Coevorden.
Noordwestelijk van Coevorden zijn nog mooie gebieden waar vroeger in de 19. eeuw turf gewonnen werd. Deze gebieden zijn nu nog herkenbaar door de kanalen en wijken waardoor de gedroogde turf getransporteerd werd. Dalerpeel is bijvoorbeeld zo`n dorp dat in die tijd ontstaan is. Hier vind op deze dag een kleine expositie plaats over het leven en werken in het veen. Hier is ook een stempelpost.

De tweede dag starten we in Neugnadenfeld.
Vandaag word aan de Duitse kant van de grens gefietst. Ook hier zijn er uitgebreide veen- en natuurgebieden en zelfs nog plaatsen waar het veen nog niet afgegraven is. Vandaag stempelen bij de “Moorkrug”. Een typische naam voor een café uit die tijd.

Zaterdag 12 mei starten we in Emlichheim.
Deze dag is grensoverschrijdend. Er word eerst door het Vechtdal gefietst waarna het richting Radewijk gaat. Hier word gestempeld bij een molen die nog vol in takt is. Daarna fietsen we door het Wielener Venn, Echteler Heide weer terug naar Emlichheim waar we de 3 dagen beëindigen met livemuziek.
Het landschap is dit jaar zeer afwisselend, van hoogveen, langs heidevelden, langs kanalen, maar ook door bossen en dorpjes.Er kan iedere dag gestart worden vanaf 9.00 uur en voor 12.00 uur . Inschrijven vanaf 8.30 uur

Schrijf u nu in!

Wilt u zich direct inschrijven voor één van de fietstochten? Neem contact met ons op via info@fietsenohnegrenzen.nl of maak gebruik van het inschrijfformulier.


Ga naar het inschrijfformulier

Stichting Fietsen ohne Grenzen

0591 - 381 005
info@fietsenohnegrenzen.nl

KVK: 56713924
IBAN: NL77INGB0006381719
BIC: INGBNL2A